Hayvanların renkleri nasıl gördüğünü, kullandığını ve değiştirdiğini çözmeye çok yakınız.

Yeni bir renk bilimi çağına giriyoruz

Hayvanların insanlara göre dünyayı çok farklı bir ışıkta görmesi sır değil. Fakat bilim insanları arasındaki uluslararası bir işbirliği, hayvanların nasıl renkleri nasıl gördüğünü, kullandığını ve değiştirdiğini çözmek söz konusu olduğunda, yeni bir çağın eşiğinde olduğumuzu ortaya çıkardı.

Yapılan derin inceleme, teknolojik gelişmeler sayesinde son 20 yılda patlayıcı bir büyüme geçiren renk bilimi alanına doğru derin bir dalış yapıyor.

Yazarlar, renklendirme üzerindeki yeni fikirlerin, tıbbi uygulamalar da dahil olmak üzere çeşitli alanlarda muazzam etkileri olacağını söylüyorlar.

Davis, Kaliforniya Üniversitesi"ndeki araştırmacılardan biri olan Tim Caro, "renklendirmenin üretim, algılanış ve işlev bilgisi, tıp, güvenlik, giyim ve ordu alanlarına katkı yapmaya hazır durumda" diyor.

Dünyayı renkli halde görmeyi kanıksamak kolay olsa da, renklendirme, etrafımızı nasıl anladığımız ve onunla nasıl etkileşim kurduğumuz konusunda hayatî bir paya sahip.

İster eşleşmeye karar vermek olsun, ister yırtıcılardan kaçınmak veya parazitleri önlemek olsun, hayvanlar hayatta kalma ve üreme başarısı için renkleri bir araç olarak kullanıyorlar.

kaynak, kaynak 2, kaynak 3

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Biyom, Zonobiyom, Orobiyom, Pedobiyom nedir?

Habitat, Biyom, Biyotop nedir?