Parazit kurt yumurtaları, yakında Almanya"da besin takviyesi olarak satılabilir.

Çoğumuz parazitleri son derece iğrenç buluruz, insanların yüzde 60"ı şu an en az bir tanesine ev sahipliği yapıyor olsa bile. Ayrıca bazı insanlar, parazitleri kasıtlı olarak bir besin takviyesi şeklinde mideye indirmeye istekli.

Şimdi Avrupa"da ilk defa Alman yetkililer, bir domuz paraziti yumurtaları içeren böyle bir desteğin, ülkede bir... gıda ürünü şeklinde resmî olarak satılıp satılmaması gerektiğini değerlendiriyorlar.



Parazitleri genelde hastalıklarla ilişkilendiririz fakat tüm karmaşık biyolojik ilişkilerde olduğu gibi, biz ve bizden beslenen canlılar arasında evrimleşmiş olan etkileşimler tamamen belirgin değil.

Araştırmacılar birkaç tane ilginç etki buldu; örneğin, yuvarlak kurtların Bolivya"daki bazı kadınları daha doğurgan yapıyor olabildiklerine dair bulgular var.

Ayrıca parazitler bağışıklık sistemlerimizi doğal olarak gaspettikleri için, bilim insanları iltihaplı bağırsak hastalığı (IBS), gluten intoleransı ve hatta multipl sklerozu tedavi etmek için bunların potansiyeline bakıyor.

Fakat tüm bu araştırmalar hâlâ başlangıç aşamasında ve şu an parazit varlıklara kasten ev sahipliği yapmayı kapsayan, tıbbi olarak onaylanmış herhangi bir tedavimiz yok.
kaynak, kaynak 2, kaynak 3

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Biyom, Zonobiyom, Orobiyom, Pedobiyom nedir?

Habitat, Biyom, Biyotop nedir?