Evcil hayvanlarımızı daha az şımartmak, karbon salımları düşürmemizin bir yolu olabilir

Yeni araştırma, etçil bir hayat arkadaşı sahibi olmanın küresel ısınmaya önemli oranda katkı yaptığını öne sürerek, evcil hayvan bakanlara düşünülecek bir şey veriyor.

Biz insanlar, karbon ayak izimizi azaltmak adına bir mantar uğruna güzel bir pirzoladan vazgeçebiliriz, fakat kediler ve köpeklerin bu kadar seçim şansı yok. Şimdi bir tane bilim insanı, evcil hayvanlarımızın yediği etin de çevreyi nasıl etkilediğini hesapladı ve durum pek sevimli değil.

Los Angeles, Kaliforniya Üniversitesi"nden Gregory Okin evcil hayvanlara karşı değil ve insanları, akşam yemeği için hayvanlarına soya peyniri vermelerine teşvik etmek için kesinlikle mücadele etmiyor.

"Kedileri ve köpekleri seviyorum ve insanlara kesinlikle evcil hayvanlarından kurtulmalarını veya onları, sağlıksız olacak olan vejetaryen bir beslenme düzenine koymalarını önermiyorum," diyor Okin.

"Fakat, evcil hayvanların sahip olduğu bütün etkileri göz önüne almamız gerektiğini ve bu sayede onlar hakkında dürüst bir sohbet edebileceğimizi düşünüyorum. Evcil hayvanların çok faydası var, fakat çevre üzerinde büyük bir etkileri de var."

"Bir köpeğin biftek yemesine gerek yok," diyor.

"Bir köpek, bir insanın içtenlikle yiyemeyeceği şeyleri yiyebilir. Bu yüzden, bu evcil hayvan yiyeceklerinin bir kısmını insanların yiyeceğine dönüştürebilsek nasıl olur?"

kaynak, kaynak 2, kaynak 3

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Biyom, Zonobiyom, Orobiyom, Pedobiyom nedir?

Habitat, Biyom, Biyotop nedir?