Yaygın yalnızlık insanların ölümüne sebep oluyor.

Yalnızlık ve beraberinde ölümle sonuçlanabilen bu süreci ciddiye almaya başlamamız lazım..

Araştırmacılar, yalnızlık ve sosyal soyutlanmanın, geniş şekilde tartışılan obezlik sorunundan daha büyük bir kamu sağlığı tehdidi haline geldiği konusunda uyarıyorlar.

ABD"de yalnız yaşayan insanların sayısı giderek artıyor ve evlilik oranları düşerken, çocuk sayısı azalıyor; ayrıca psikologlar, yalnızlığın yayılmasının, erkenden ölme tehlikemizi artırdığına dikkat çekiyorlar.



Brigham Young Üniversitesi"nden psikolog Julianne Holt-Lunstad şöyle söylüyor: "Diğer insanlara sosyal olarak bağlı olmak, geniş ölçüde temel bir insan ihtiyacı olarak düşünülür; bu, hem sağlığımız hem de hayatta kalmamız için çok önemlidir."

Kendisi, haftasonu boyunca Amerikan Psikoloji Derneği 125nci Yıllık Toplantısı"nda yalnızlık ile erken ölüm oranları arasındaki bağlantı üzerinde yapılan iki geniş meta analizin sonuçlarını sundu.

Holt-Lunstad, bir ifadesinde şöyle açıklıyor: "Sosyal soyutlanmanın ve yalnızlığın, erken ölüm tehlikesini önemli oranda artırdığına dair kuvvetli deliller var ve ayrıca tehlikenin büyüklüğü, önde gelen pek çok sağlık göstergesinin büyüklüğünü aşıyor."

Bu bulgular son birkaç on yılda toplandı. 2010 yılındaki bir meta analizde, Holt-Lunstad ve meslektaşları toplamda 308.849 katılımcı ile yapılan 148 çalışmayı taramıştı.
kaynak, kaynak 2, kaynak 3kaynak 4

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Biyom, Zonobiyom, Orobiyom, Pedobiyom nedir?

Habitat, Biyom, Biyotop nedir?