İlk süzülen memeliler, dinozorlar hâlâ gezinirken uçmaya başlamış olabilir.

Çin"de keşfedilen bir çift fosil, çağdaş memelilerin atalarının, en az 160 milyon yıl önce havalandığını ortaya çıkardı.

Bulgular, en sonunda yarasalardan morinalara kadar her şeye evrimleşecek olan hayvan grubunun kendi tarihlerinde epey erken bir zamanda çeşitli nişleri dolduracak şekilde adapte olduklarını ve dinozorların aramızdan ayrılmasıyla birlikte, küresel bir ele geçirme için zemin hazırladıklarını öne sürüyor.



Maiopatagium furculiferum ve Vilevolodon diplomylos, kuzeyli uçan sincap "Rocky" ile herhangi bir şekilde yakın akraba değil, fakat onları görürseniz karıştırabilirsiniz.

Maiopatagium ("kanatların anası" anlamına geliyor) burundan kuyruğa kadar 23 santimetre boyundaydı ve muhtemelen 120 ila 170 gram ağırlığındaydı. Bu durum, şapka ve gözlük hariç onu Rocky ile yaklaşık aynı boyutlu yapıyor.

Bir miktar daha küçük olan Vilevolodon (veya "süzülen memeli") sadece 8 santimetre uzunluğunda bir fosil bırakmış ve 35 ila 55 gramlık küçük bir ağırlığa sahip olabilir.

Bu iki hayvan da, memelişekilliler olarak adlandıracağınız türden; kürklü canlılardan oluşan bu antik grup, çağdaş memelileri ortaya çıkardı.
kaynak, kaynak 2, kaynak 3

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Biyom, Zonobiyom, Orobiyom, Pedobiyom nedir?

Habitat, Biyom, Biyotop nedir?